RJ_9964-2.jpg

Kom de mooiste parelketting met zoetwaterparels kopen

Reeds door de eeuwen heen worden zoetwaterparels beschouwd als kostbare juwelen. Een parelketting is een vrij klassiek juweel dat reeds lang geliefd en nog steeds heel modieus is. Bij Rogge Juweliers kan je de mooiste parelketting met zoetwaterparels kopen. Breng ons snel een bezoekje.

Vind snel de perfecte parelketting voor jou

Een parelketting met verschillende soorten parels

De parels van een parelketing kunnen sterk verschillen, zo zijn ze beschikbaar in heel diverse maten en verschillende soorten met uiteraard ook heel uiteenlopende prijsklassen. Doorsnee hebben de parels van een parelketting een mooie ronde vorm, maar je kan ook kiezen voor een parelketting waarvan de parels een grillige vorm hebben en zo zorgen voor een extra cachet. Er is ook keuze aan parels in verschillende groottes, gaande van fijne parels van bijvoorbeeld 2 mm tot parels van 9 mm groot.

Zoetwaterparels kopen in alle kleuren en tinten

Daarnaast is de kleur het eerste waarin de parels zich onderscheiden. Zo zijn er parelkettingen in traditioneel wit, maar vervolgens is hier een waaier aan variaties op mogelijk. De klassieke parelketting wordt dus getypeerd door witte parels, maar parelkettingen zijn ook verkrijgbaar in heel verschillende kleuren en tinten. Zo kan je ook parelkettingen met zoetwaterparels kopen in champagnekleur, roze, grijs, groen, blauw en zwart, met hierop ook mogelijk verschillende tinten.

Zoetwaterparels of zoutwaterparels?

Verder is er onder meer ook een verschil tussen een parelketting met zoetwaterparels en zoutwaterparels. De meeste parelkettingen hebben zoetwaterparels, dit omdat zoutwaterparels moeilijker te vinden zijn en moeilijker te kweken zijn. Zoetwaterparels zijn parels die gekweekt worden in mosselen. Zoutwaterparels komen voor in oesters die leven in zout water. Hierbij bestaan zoetwaterparels volledig uit parelmoer terwijl zoutwaterparels voornamelijk uit kalk bestaan met een omhulsel van parelmoer.

Zoveel keuze aan parelkettingen

Daarnaast zijn er ook verschillende lengtes aan parelkettingen mogelijk en kan je dus ook kiezen voor zowel korte modellen die nauw aanpassen als lange modellen die je soms zelfs meermaals kan gaan knopen. Als je een korte parelketting met kleine zoetwaterparels kopen gaat , dan draagt ze bij tot een elegante en professionele uitstraling waardoor ze heel geschikt is voor elke stijlvolle gelegenheid. Welke parelketting je voorkeur heeft, is dus afhankelijk van zowel de gelegenheid, garderobe, als eigen smaak.

Ontdek onze collectie parelkettingen met zoetwaterparels

Als je op zoek bent naar een mooie parelketting, kom dan zeker even een kijkje nemen in de winkel van Rogge Juweliers. Onze juwelen met parels zijn van uitmuntende kwaliteit en met zorg ontworpen. Ontdek onze parelkettingen met echte zoetwaterparels. Ze zijn perfect geschikt voor elke bijzonder gelegenheid. Met een parelketting van Rogge Juweliers zal je gegarandeerd stralen. Daarnaast kan je bij ons terecht voor de mooiste collecties gouden trouwringen, verlovingsringen en gouden oorbellen met stekers of nijpers.